Bekijk al het nieuws rondom Neva


19 sep 2012 Nieuwe website

Expand Article

Vanaf nu LIVE!

De nieuwe website van Neva is live! Heb jij een fout gevonden of heb je aanbevelingen? We horen het graag. Stuur een e-mail naar marketing@amvilco.nl.


29 jun 2013 Damn Food Waste

Expand Article

Om te laten zien hoeveel voedsel er in Nederland wordt verspild (4,4 miljard euro per jaar!), serveert Damn Food Waste op 29 juni op het Museumplein in Amsterdam voor zeker 5.000 mensen een lunch. Er komt een grote berg verse groenten, die ons bord anders nooit bereikt zouden hebben om cosmetische of andere redenen: te krom, te klein, te groot, gek gevormd of uit een beschadigde of verkeerd gelabelde verpakking. Die groenten worden ter plekke in veldkeukens verwerkt tot een heerlijke soep waar 5.000 mensen gratis van kunnen eten tussen 12.00 en 16.00 uur. Daaromheen vindt een vrolijke festivalprogrammering plaats van diverse initiatieven die zich inzetten tegen voedselverspilling.

Amsterdam Village Company steunt dit project omdat alle locaties van AVC zoveel mogelijk rekening houden met voedselverspilling.

Je kan je aanmelden op de Facebook pagina van Damn Food Waste als je komt!


5 jan 2014 Russisch atelier aan de Amstel

Expand Article

23 november 2013 – 5 januari 2014 in de Hermitage

Russisch atelier aan de Amstel

10 hedendaagse kunstenaars

23 november 2013 – 5 januari 2014 in De Hermitage Amsterdam 

Op zaterdag 23 november opent De Hermitage Amsterdam de expositie Russisch atelier aan de Amstel. 10 hedendaagse kunstenaars. De expositie, die samenvalt met de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar, toont recent werk van tien kunstenaars die hun roots hebben in Rusland maar al enige tijd wonen en werken in Nederland. In hun kunst worden verschillende thema’s belicht, zoals het soms nomadische internationale bestaan van de hedendaagse kunstenaar, migratie, de schakeling tussen twee werelden, herinneringen aan de tijd in Rusland en vragen rond identiteit. Onder de werken van Andrei Roiter, Slava & Marta, Gluklya, Marina Chernikova, Tatyana Yassievich, Masha Trebukova, Asia Komarova, Irina Popova en Julia Winter zijn schilderingen, fotografie, installaties en video’s. Ook te zien zijn video-interviews met alle betrokken kunstenaars over hun ervaringen in Nederland; in hoeverre werken de herinneringen aan hun moederland door in hun kunst? Russisch atelier aan de Amstel. 10 hedendaagse kunstenaars is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en is te zien tot en met zondag 5 januari 2014.


14 feb 2014 Samenwerking Amsterdam Museum, Hermitage en Rijksmuseum

Expand Article

Woensdag 12 februari hebben Paul Spies (Amsterdam Museum), Cathelijne Broers (Hermitage Amsterdam) en Martine Gosselink (Rijksmuseum) met een drievoudige handdruk hun samenwerking bekrachtigd voor een vaste tentoonstelling van meer dan 30 enorme groepsportretten uit de 17e en 18e eeuw. Onder de werktitel Gallery of the Golden Age is het voor het eerst dat een verzameling groepsportretten van deze omvang bijeen wordt gebracht. Deze groepsportretten van de burgerij zijn uniek in de wereld en vertellen het verhaal van het voor Nederland zo typerende burgerschap. Met deze bijzondere krachtenbundeling maken  de drie Amsterdamse musea de kunstwerken, die – ook vanwege hun omvang - zelden worden getoond, zichtbaar voor een groot publiek. De tentoonstelling zal vanaf eind november 2014 in de Hermitage Amsterdam te zien zijn.

Rembrandts ´Anatomische Les van Dr. Deijman´ en schuttersportretten van onder meer Govert Flinck en Nicolaes Pickenoy zijn slechts enkele voorbeelden van topstukken die in de tentoonstelling te zien zullen zijn. Deze ‘klasgenoten van de Nachtwacht’ uit de collectie Amsterdam in het Rijksmuseum en Amsterdam Museum worden door hun enorme omvang zelden tentoongesteld, en al helemaal niet tegelijkertijd.

Dit soort groepsportretten waren toen ze gemaakt werden al uitzonderlijke schilderijen: in tegenstelling tot omliggende landen werden in Nederland niet alleen edelen en geestelijken op paneel of doek geportretteerd; vooral de burgerij viel deze eer al vroeg ten deel. Vaak gaat het om burgers die een bestuurlijk rol vervulden in de stad, als schutters of regenten. Deze groepsportretten van  ‘gewone mensen’ zijn niet alleen kunsthistorisch interessant, maar vertellen bovendien het verhaal van de voor Holland zo typerende groepsmentaliteit.

Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam: “Wij kijken altijd om ons heen waar we met andere partijen door samenwerking een groter publiek kunnen aanspreken. De samenwerking met Amsterdam Museum en Rijksmuseum - als genereuze bruikleengever – stelt ons in staat om, naast de grote tentoonstellingen die we sinds 2009 organiseren, een unieke collectie samen te brengen die voor het grote publiek nog niet te zien was. Hiervoor is een enorme zaal nodig en daar beschikt de Hermitage over, in het 17e-eeuwse gebouw, dat stamt uit de tijd dat de groepsportretten zijn gemaakt.”

Paul Spies, directeur Amsterdam Museum: “Met dit project gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.  Het gaat hier om echte topstukken uit de collectie van de stad Amsterdam, die door hun enorme omvang lastig te presenteren zijn. Deze samenwerking maakt ze op een prachtige manier toegankelijk voor alle Amsterdammers en toeristen uit binnen- en buitenland.”

Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum: “In de Gallery of the Golden Age komen cultureel ondernemerschap, samenwerking en zichtbaarheid van vergeten museumschatten op innovatieve wijze bijeen voor een groot publiek.”

 

amsterdam-museum-hermitage-amsterdam-en-rijksmuseum-gaan-samenwerken-met-portrettengalerij- 2

29 nov 2014 Hollanders van de Gouden Eeuw

Expand Article

Vanaf 29 november 2014 tot en met eind 2016 opent in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. In deze presentatie staan meer dan dertig groepsportretten uit de 17de eeuw centraal. De reusachtige schilderstukken afkomstig uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum worden aangevuld met andere schilderijen en objecten. Samen illustreren zij het verhaal van het voor Nederland zo typerende collectieve burgerschap. Deze ‘broers en zussen’ van De Nachtwacht zijn uniek in de wereld en vanwege hun formaat zelden te zien. Dankzij een bijzonder samenwerkingsverband tussen het Amsterdam Museum, het Rijksmuseum en de Hermitage Amsterdam worden deze meesterwerken de komende jaren zichtbaar voor een groot (internationaal) publiek.

 

 


29 mrt 2013 2013 Nederland Rusland jaar

Expand Article

Het jaar 2013 staat in het teken van de bijzondere relatie tussen Rusland, Nederland en Amsterdam. Sinds de Gouden Eeuw zijn de twee landen belangrijke handelspartners. De eeuwen daarna werden de banden versterkt. In 1813 – bij de val van Napoleon – waren het Russische Kozakken die oprukten tot aan de poorten van Amsterdam, toen Nederland ophield een Franse vazalstaat te zijn. En meerdere Oranjes huwden met leden of nazaten van de keizerlijke Romanov-familie. De banden tussen Nederland en Rusland werden in 2009 bekroond door de opening van de Hermitage Amsterdam, de West-Europese satelliet van het beroemde museum in St.-Petersburg.


2 mei 2013 Rhubarb week bij Neva

Expand Article

Van 2 tot en met 12 mei 2013 zet Mister Kitchen onze (bijna) vergeten groente rabarber in het zonnetje. Chefs, shakers, experts en kunstenaars zullen zich laten inspireren door de stijlvolle roodgroene stengel. In beeld, tekst en smaak kunnen de bezoekers zich laven aan de mythische stengel die ooit vanuit China alsmedicijn langs de zijderoute zijn weg naar Europa vond en pas recent zijn intrede in onze keuken deed.

Ook restaurant Neva doe mee aan de Rhubarb week en serveert een blanc-manger met rabarber en aardbeiensorbet. Reden te meer om een een middag lang te komen tafelen bij Neva!

vanaf-2-mei-rhubarb-week 2

6 mei 2013 Restaurant gesloten na 18.00 uur

Expand Article

Groepsreserveringen wél mogelijk!

Vanaf 6 mei is restaurant Neva dagelijks na 18.00 uur gesloten voor individuele reserveringen. Groepsreserveringen vanaf 20 personen blijven mogelijk, hiervoor kan contact worden opgenomen met events@neva.nl of 020-5308759.


23 okt 2012 'Ricardo' genomineerd

Expand Article

voor kookboek van het jaar!

Het kookboek van Ricardo van Ede is genomineerd voor het kookboek van het jaar 2012 in de categorie chefs! Wilt u ook dat hij deze prijs in ontvangst mag nemen? Stem dan nu op 'Ricardo' via http://www.kookboekvanhetjaar.nl/


11 sep 2012 4 = 3

Expand Article

Elke vierde persoon gratis

Elke vierde persoon dineert gratis! Laat u verrassen met een 4-gangenmenu bereid door chef-kok Ricardo van Ede. 


19 sep 2012 Nieuwe dinerkaart

Expand Article

Samengesteld door Ricardo van Ede

Café-restaurant Neva heeft een nieuwe dinerkaart. Deze is opgesteld door Chèf-kok Ricardo van Ede en gebaseerd op seizoensgebonden producten. 


19 sep 2012 Ontbijten bij Neva

Expand Article

Tijdens Van Gogh

Vanaf 29 september kunt u voordat u de Van Gogh tentoonstelling bezoekt, ontspannen ontbijten in het museumcafé van Neva. U bent van harte welkom vanaf 09.00 uur.


Contact

Bent u nieuwsgierig geworden door een nieuwtje en wilt u er meer informatie over? Neem contact met ons op.

Contact